Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Vi hjälper dig att hitta ditt drömboende på Costa del Sol.

Med vår unika förmedlingstjäst hjälper vi Er från A-Ö! Kontakta oss idag för mer information.

Även om ni är i början av era funderingar kring att köpa bostad i Spanien är ni mycket välkomna att kontakt oss för svar på era frågor och funderingar – enklast är att maila oss på info@estateutland.se  alt ring 08-611 99 60.

Förenklat ser köpprocessen ut så här

1. Gå in på vår hemsida www.estateutland.se alt. hemnet.se och hitta några av de bostäder du är intresserad av. På vår hemsida har vi många bostäder till salu, både nyproducerade bostäder och sk. andrahandsförsäljning, dvs befintliga boenden.  

2. Kontakta oss och vi bokar in ett möte på vårt kontor för att gå igenom hur det fungerar från A-Ö att köpa en bostad i Spanien. Bor ni långt ifrån Stockholm kan vi boka ett telefonmöte. Vi förklarar samtliga steg i en köpprocess, om ni önskar kan vi hjälpa er att se över era finansieringmöjligheter och vilka handlingar ni behöver ha klara innan Ni åker ner till Costa del Sol för att titta på bostäder. 

3. Tillsammans med våra svenska mäklare på plats i Spanien bokar vi upp personliga visningsrundor för er och ni åker ner till Spanien för att titta på bostäderna. 

4. Om ni önskar hämtar vi er med bil antingen på ert hotell, på flygplatsen eller om vi ses på vårt kontor innan visningsrundan startar – det som passar er bäst. 

5. När ni bestämt er för någon av de bostäder vi visat er - lägger ni ett bud.

6. Ett reservationskontrakt skrivs & deposition betalas om ert bud accepteras av säljaren.

7. Juridisk undersökning - er advokat kontrollerar bostadens samtliga juridiska dokument och att ytor och avgifter stämmer samt att skatter etc är betalda som de ska.  

8. Privat köpekontrakt skrivs och handpenning betalas.

9. Lagfart upprättas hos notarie.

10. Köpet registreras.

- Den spanska köpprocessen skiljer sig från vad vi är vana vid i Sverige Estate Utland hjälper dig från A-Ö

Processen för att köpa bostad i Spanien skiljer sig på många sätt från hur det går till i Sverige. I Spanien har man oftast privata visningar av bostäder och det är sällan fråga om budgivning, även om det förekommer. Här är det också praxis att köparen anlitar en advokat för att kontrollera juridisk och ekonomisk status för bostaden samt handhar pappersexercisen, vilket är något vi starkt rekommenderar.  

Betalning av köpeskilling vid köp i Spanien sker i följande tre steg;

1. Reservation/deposition, vanligtvis 6000 €. Detta för att reservera/ ta bort objektet från marknaden medan advokaten undersöker status. 

2. Handpenning, normalt 10%, erlägges när köpekontrakt upprättas

3. Betalning av återstående belopp. 

Normalt genomförs ett köp i Spanien hos en notarie, och inte som i Sverige på bank- eller mäklarkontor. 

Vi har kontakt med flera välrenommerade advokatbyråer som kan hjälpa er med detta. 

Detaljerad information om köpprocessen får du av oss. Kontakta oss via e-mail eller telefon, så ger vi er all information ni behöver. 

Vi har själva ett stort utbud av lägenheter med nordisk standard och genom vårt unika och nära samarbete med andra mäklare längs hela ”Solkusten” har vi tillgång till i stort sett alla bostäder som finns till salu i området. I Spanien är det, liksom i Sverige, säljaren som betalar oss mäklare vår provision. Vi kan därför bistå er i hela processen kostnadsfritt för er som köpare. 

Det är många saker som man bör känna till innan man köper en bostad i Spanien, som skiljer sig ifrån att köpa en bostad i Sverige.  

Det är exempelvis olika skatter och avgifter i Spanien beroende på vad bostaden säljs för, en procentsats som blir högre i vissa steg och denna avgift kallas överföringsavgift, och som alltså tillkommer som kostnad för köparen. Om det rör sig om nyproduktion utgår inte denna överföringsavgift, men det tillkommer istället moms på köpet och stämpelavgift. Vid nyproduktion betalar man delar av köpeskillingen i olika steg under produktionens gång.

Utöver dessa kostnader tillkommer avgift till notarie och inskrivning i fastighetsregistret samt kostnad för den advokat man har anlitat. 

 

Vilka procentsatser och avgifter ni behöver känna till går vi igenom med er, så ni har det helt klart för er inför er process att hitta ert drömboende i Spanien, så ni känner er trygga och vet i vilken prisklass ni ska titta för att hamna på det slutpris som ni har tänkt er. 

 

Vi förklarar också för er hur det fungerar att äga en bostad i Spanien, vilka kostnader man ska räkna med för driften och hur man registrerar sig och hur betalningar görs i Spanien. 

 

Vi kan också förklara regler och möjligheter att belåna en bostad i Spanien, och vilka amorteringskrav man behöver räkna med osv. Vi hjälper er att få en bra bankkontakt i det område ni väljer att köpa för att öppna bankkonto - då de flesta kommuner har krav på att man har ett bankkonto med autogiro för avgifter för el, vatten etc. 

Med mycket kunskap känner man sig trygg och vågar ta steget att skaffa sig ett härligt hem i solen, något vi kan varmt rekommendera!

Varmt välkommen till ESTATE Utland – När din drömbostad blir verklighet!