Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Bostadsfakta

Adress: Gamla Bruksvägen 1
Typ: 1-familjs friliggande villa
Objekt id: DB01099
Upplåtelseform: Friköpt
Antal rum: 16 varav 14 sovrum
Boarea: 515 m²
Tomtarea: 3 950 m²
Pris: 3 495 000 kr som utgångspris

Gamla Bruksvägen 1

Välkommen till Nyhammar och denna pampiga och påkostade Bruksvilla om 17 rum gården som idag omfattar ett Bed n´breakfast med herrgårdscafé, inredningsbutik samt goda konferensmöjligheter. En fantastisk möjlighet för Er som vill driva en unik verksamhet i enastående vackra miljöer.

Bild på Jens Falkenå
Ansvarig mäklare

Jens Falkenå

Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom
Epost: jens@estatefast.se
Telefon: 0709-610 419
Bild på David Brännhult
Assisterande mäklare

David Brännhult

Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom
Epost: david@estatefast.se
Telefon: 0708-794 794
Antal rum: 16 varav 14 sovrum
Boarea: 515 m²
säljarens info (cirka yta)
Rumsbeskrivning: Den cirka 515 kvm stora bruksvillan inbjuder till en pampig grusad uppfart med en en välkomnande entré. Väl inne i villan möts man av en stor reception med klassisk nyckelförvaring till de 14 st rummen. Vidare inrymmer huset härliga tidstypiska sällskapsutrymmen med stora matsalar och ändamålsenliga sällskapsutrymmen. Sovrummen med tillhörande badrum & toaletter är genomgående fräscha i gott skick. Den nationalromantiska stilen har varsamt bevarats som en röd tråg genom hela huset.

Storköket har nyttjas, av nuvarande ägare, som ett charmigt café med egen bakning av bröd & fikabröd samt tillverkning av egna ekologiskt odlade sallader och grönsaker. Bruksvillan har genom året brukats som ett mkt. charmigt och omtyckt Bed n´ Breakfast för upp till 14 bokade sovrum.

Vidare erbjuder villan flertalet stora förvaringsutrymmen, arkivrum, vindar etc. med stor potential till att utöka boytan och därmed öka verksamheten än mer för den som önskar.

Den slottsliknande trägården med vackra äppellunden invid Nyhammars Herrgård har anor från 1600-talet och ligger i en mycket vacker omgivning i södra Dalarna, alldeles intill Ludvika. Detta gör Nyhammar till en harmonisk plats stunds avkoppling, oavsett om man kommer för att bara stanna en natt eller boka in sig veckovis.
Byggnadstyp: 2-plansvilla
Byggnadsår: 1929 Ombyggnadsår 2002
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä & Betong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Tegel
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Bergvärme
Ventilation: Självdrag
Kommentar: Vänligen kontakta handläggande fastighetsmäklare kring information om årlig driftskostnad och försäkringspremie.-
Energiklass: None
Fastighetsbeteckning: Saxhyttan 104:33
Taxeringskod: 325
Taxeringsår: 2019
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året rum.
Servitut etc: Avtalsservitut Ledning Mm
Förmån: Officialservitut Väg, 2085-1815.1
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 20-IM4-87/1311.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 2061-680.1
Övrigt tomt: Fantastisk slottsträdgård med fina äppellundar och direkt anslutning till vattendrag och underbara naturmiljöer.