Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Bostadsfakta

Adress: Gamla Bruksvägen 3
Typ: 1-familjs friliggande villa
Objekt id: JF659
Upplåtelseform: Friköpt
Antal rum: 13 varav 6 sovrum
Boarea: 425 m²
Biarea: 50 m²
Tomtarea: 53 050 m²
Pris: 8 950 000 kr som utgångspris

Gamla Bruksvägen 3

Sagolika Nyhammars Herrgård bjuds nu ut till försäljning! Här finner Ni en fantastisk välunderhållen herrgård med tillhörande ekonomibyggnader samt tomtmark som genomgående har restaurerats under de senaste 15 åren. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information på tfn. 08-611 99 60

Bild på Jens Falkenå
Ansvarig mäklare

Jens Falkenå

Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom
Epost: jens@estatefast.se
Telefon: 0709-610 419
Bild på David Brännhult
Assisterande mäklare

David Brännhult

Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom
Epost: david@estatefast.se
Telefon: 0708-794 794
Antal rum: 13 varav 6 sovrum
Boarea: 425 m²
taxeringsinfo
Biarea: 50 m²
Rumsbeskrivning: Nyhammars Herrgård erbjuder oändliga möjligheter om du vill! Här kan du leva och bo i en obeskrivlig miljö, njuta av fastighetens historia, atmosfär och sagolika miljö. Herrgården inbjuder till ett extraordinärt boende eller om så önskas fantastiska potentialer att bedriva verksamhet på Herrgården. Möjlighet finns även att köpa den intilliggande fastigheten med en Bruksvilla om c:a 650 kvm för Bed n Breakfast, hotell eller butiksverksamhet. Köparen av Herrgårdsfastigheten har förköpsrätt på denna fastighet som du kan läsa mer om på denna länk. https://www.estatefast.se/till-salu/obj17732_1712713637/

Välkomna in i den unika Herrgårdsbyggnaden. Här har ingenting lämnats åt slumpen och varje rum har varsamt restaurerats till ett perfekt skick. Spatiösa, sociala utrymmen på entréplanet med inbjudande matsal, ljuvlig salong, eget bibliotek, köket och fler rum därtill.

På det övre planet finns de mer privata utrymmena som 5 stycken sovrum, där varje rum har sin egen känsla. Byt om i ditt eget luxuösa dressingroom och med tre stycken nyrenoverade badrum samt ett härligt allrum finns det plats för den stora familjen.

TOMT
Allt arbete i trädgården är gjort för att minimera underhållsarbeten och istället få njuta av livet i prakt år efter år.

Promenera runt i en otroligt välskött parkmiljö. Vackra odlingar avlöser varandra och blandas upp med växthus, lusthus, orangerie. Samtliga byggnader är i klanderfritt skick och färdiga att nyttjas. Lägg där till vinkällaren som ligger i direkt anslutning till det lilla huset på strandkanten, där du avnjuter ditt vin med garanterat harmonisk utsikt över vattendraget.

Även tomten har genomgått en förvandling under de senaste 15 åren med omfattande planteringar av såväl perenna blommor, träd samt ekologiska odlingsbäddar. Hallonodlingen ger flera hundra liters skörd varje år.

I anslutning till Herrgårdsbyggnaden finns ett underbart poolområde med uppvärmd pool om 5 * 10m samt stora stenlagda, terrasserade ytor för umgänge och solbad. Ytterligare ett stenkast bort finns 2 stycken boulebanor med olympiska mått samt en tennisbana med grusunderlag.

RÄTTARBOSTAD
Denna charmiga gästbostad är c:a 100 kvm stor och inrymmer 3 rum och kök.

OMGIVNING
Nyhammars herrgård ligger 10 min från Ludvika och c:a 2,5h bilväg från Stockholms innerstad.
Byggnadstyp: Herrgård i 2 plan
Byggnadsår: 1825 Ursprung 1600-tal
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utvändigt plåtarbete: Koppar
Uppvärmning: Bergvärme
Övrigt: Herrgårdsbyggnaden har varsamt restaurerats med stor hänsyn till ålder och historia. Endast tidsenliga materialval och metoder han använts genom denna process som pågått under de senaste 15 åren.
På tomten finns enorma ekonomibyggnader inredda med stall, garage, festlokal, förvaring, hönshus med mera. Här är det endast fantasin som sätter gränser. Angränsande denna fastighet finns ytterligare två fastigheter som kan säljas med. Fastigheten med Bruksvillan som du kan läsa mer om på länken nedan, samt ytterligare en fastighet med en kommersiell lokal på c:a 300 kvm. https://www.estatefast.se/till-salu/obj17732_1712713637/
Elförbrukning: 35 000kWh/år
Energiklass: None
Fastighetsbeteckning: Saxhyttan 104:34
Taxeringsår: 2019
Servitut etc: Avtalsservitut Ledning Mm
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 20-IM4-87/1311.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 2061-680.1
Last: Officialservitut Väg, 2085-1142.1
Last: Officialservitut Väg, 2085-1815.1