Bäcktorpsvägen 49

OBS! Accepterat pris! Med ett fantastiskt läge, på en stor insynsskyddad tomt, ligger denna unika byggmästarvilla i ett mycket gott skick om totalt 238 + 38 kvm fördelat på 8 rum och kök varav 5 möjliga sovrum. Huset erbjuder stora härliga sociala ytor, genomgående exklusiva materialval, flertalet uteplatser dubbelgarage.

Interiör
Antal rum 8 varav 5 sovrum
Boarea 238 m²
Faktisk Uppmätning norm SS2105
Biarea 38 m²
Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Bäcktorpsvägen 49 i Nacka Björknäs och denna unika byggmästarvilla i ett mycket gott skick om totalt 238 + 38 kvm fördelat på 8 rum och kök varav upp till 5 möjliga sovrum. Huset erbjuder stora härliga sociala ytor, genomgående exklusiva materialval, flertalet uteplatser - både med och utan tak, stort dubbelgarage och god förvaring i separata friggebodar. Den insynsskyddade och vackra tomten erbjuder flertalet generösa lekytor, en egen gungställning och sandlåda, fina trädgårdsodlingar, växthus och mycket bra parkeringsmöjligheter både i form av p-platser och i varmgarage.

Huvudbyggnaden anno 1995 är något utöver det vanliga, som måste ses och upplevas på plats! Huset har varsamt och gediget renoverats successivt de senaste åren och idag står villan i dess absoluta toppskick med bl. a. massiva fiskbensparkettsgolv med fris och listband av ask och merbau, genomgående moderna väggfärger och tapeter, härliga takhöjder med 4,30 meter i taknock i vardagsrummet, övriga entréplanet 3,0 meter och det nedre planet med en takhöjd 2,70 meter. Villan har även ett stort inbjudande kök, ett master bedroom med nyrenoverat badrum "en suite", dubbla vardagsrum med pampiga eldstäder och genomgående specialbeställda, platsbyggda garderober i hela huset.

Idag disponeras villan enligt följande rumsbeskrivning:

ENTRÉPLAN:

Entré/Hall:
Entréplanet erbjuder en stor välkomnande hall med gott om ytterklädesförvaring bakom platsbyggda garderober från Rälta specialsnickeri. På golvet ligger vacker grå öländsk kalksten och väggarna är vitmålade. Hallens uplights, bakom den nedsänkta taklisten, sprider ett varmt välkomnande ljus. Det runda fönstret, hallens platsbyggda sittbänk och de dubbla entrédörrarna förstärker huset välkomnande och moderna New England stil.

Redan i hallen slås man av den inbjudande takhöjden och det fina ljusinsläppet från spetsfönster upp till taknock.

Vardagsrum & matsal:
I hallens förlängning finner man husets första vardagsrum framför en unik härlig öppen spis från 2016. Intill vardagsrummet finner man det övre planets inbjudande matsal med utgång till en stor uteplats under tak. Denna del av villan blir den naturliga samlingsplatsen både för den stora familjen, för middagsbjudningarna och festerna. Under sommarhalvåret blir den stora uteplatsen likt en oas med gott om plats för både matgrupp och lounge soffor.

Genomgående för hela entréplanet är den massiva kortstavsparketten i fiskbensmönster som löper genom entréplanets öppna sociala ytor, kök och master bedroom. I taket sitter gipsstukatur och hela entréplanet har vattenburen golvvärme som värms upp av en bergvärmepump från IVT (2004).

Kök:
Husets stora och mycket inbjudande kök finner man till vänster om hallen och i direkt anslutning till vardagsrummet och matsalen. I kökets mitt finner man en praktiskt placerad köksö med både integrerad diskho i sten och fin arbetsyta/uppläggningsyta för de stora middagsbjudningarna. De 40 mm tjocka bänkskivorna i exklusiv gotländsk kalksten från Norrvange är generöst tilltagna vilket gör hela köket till en härlig plats för matentusiasten. Kökets förvaringsutrymmen är mycket goda bakom vita platsbyggda skåpssnickerier. Samtliga vitvaror från Miele, förutom den stora gasolspisen från Ilve.
I kökets tornrum har en platsbyggd matplats skapats vilket ger plats för hela familjens frukostar/ vardagsmiddagar eller eftermiddagsfikan. Från matplatsen når man även uteplatsen under tak via altandörr.

Master bedroom & Sovrum 1:
Entréplanets nuvarande disponering erbjuder 2 stora sovrum. Ett avskilt Master bedroom med ett exklusivt badrum "en suite" med både badkar, dusch, vägghängd toalett och handfat. Badrummet är utrustat med svart granit på golvet (Nero Assoluto) och väggar i Botticino mosaik med inslag av stående vit träpanel. Ett runt, öppningsbart fönster ger fint ljusinsläpp in i badrummet. Duschblandare, badkarsblandare och tvättställsblandare från danska Vola.

Master bedroom har bra klädesförvaring, både i platsbyggda garderober och en egen klädkammare.

Sovrum 1, beläget till höger om entrén är rymligt och utrustat med ett eget tornrum - perfekt anpassat för en arbetshörna, en ateljé eller ett musikrum med härlig känsla och ett vackert ljusinsläpp. Även sovrum 2 har en platsbyggd garderob, därtill finns ytterligare utrymme för fristående byråer om så önskas.

Gäst toalett:
På entréplanet finns även en helkaklad gästtoalett med handfat. På väggarna sitter vackert blå/vitt kakel och en vägghängd toalett. Gäst toalettens tilltagna storlek ger rummet en påkostad känsla.

NEDRE PLAN:

Vardagsrum 2:
En trappa ner möts man av ytterligare ett ljust och inbjudande vardagsrum med stora fönster i burspråk från golv till tak. En pampig öppen spis pryder ena kortväggen. Motorstyrd bioduk finns installerad i tak för den som vill inreda sitt eget biorum här.

Vardagsrum 3:
Nuvarande ägare har därtill skapat ytterligare ett "ungdoms vardagsrum" på den nedre våningen med plats för en stor soffgrupp. Även här finns möjlighet till TV och spel samt umgänge.

Sovrum 4 & 5:
På nedre våningen finner man även två rymliga sovrum med både fönster och altandörrar ut mot den nedre delen av trädgården.

Duschrum & Tvättstuga:
På nedre plan ligger även husets tvättstuga samt ett stort renoverat badrum med dusch, toalett, handfat samt träningsrum.

På det nedre planet erbjuds även flertalet platsbyggda garderober och praktiska förvaringsutrymmen samt en grovingång från trädgården.
Den massiva fiskbensparketten i ek, återfinns även här, både i hall, båda vardagsrummen samt ena sovrummet. Det fjärde sovrummet har ekgolv med infälld dekorativ sjösten. I grovingången samt i passagen ut till vardagsrummen ligger sjösten på golvet. Väggarna är målade i moderna färger med inslag av fondtapeter i vissa rum.

TOMTEN:
Den stora hörntomten om 2 538 kvm är inhägnad och insynsskyddad. Tomten erbjuder en härlig plats för både vuxna och barn där dubbelgaraget förvarar både bilar, cyklar, skidutrustning och golfklubbor. 3 stycken friggebodar inrymmer trädgårdsredskap och dynor. En stor lekplats med både gungor, lekborg och sandlåda är placerad i den bortre delen av tomten. På en av tomtens platåer finner man trädäckad uteplats samt ett nytt växthus. Ytterligare en stor uteplats under tak finner man längs ena husets kortsida - en underbar plats för en stor trädgårds grupp och lounge soffor.

Längs med Bäcktorpsvägen och Björnstigen har ett nytt vitt staket satts upp 2016. Idag inhägnas hela tomten vilket är perfekt för familjen med små barn och/eller hund.

Bilen körs in via dubbla el-portar från Bäcktorpsvägen. Invid garaget finns även en parkeringsplats för ytterligare två bilar.

OM NÄROMRÅDET:
Fastigheten är belägen i ett tyst, lugnt och mycket eftertrakat område, en villaidyll endast 250 meter till den mycket populära badplatsen vid Glasbrukssjön. I närområdet finns härliga promenad- och joggingstråk samt endast några stenkast från Skurubron.

Inom promenadavstånd når man både Björknäs Centrum med mataffär och lite shopping, samt Orminge Centrum med mataffärer, vårdcentral, mataffärer, friskvård och restauranger. På kort bilavstånd når du såväl Nacka Forum som Sickla köpkvarter, med all tänkbar shopping och mycket nöje.

SKOLOR OCH BARNOMSORG:
I närområdet finns flertalet skolor och förskolor, där Björknässkolan är mycket populär. Se mer om skolor på Nacka kommuns hemsida; www.nacka.se

KOMMUNIKATIONER:
Kommunikationerna med buss till Slussen är utmärkta. Det går bl. a en direktbuss sk. "motorvägsbuss" från hållplats mindre än 1 km från huset. Billedes tar du dig via Värmdöleden in till södermalm/innerstan på c:a 10 min.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Byggnad
Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 1995
Grundläggning Betongplatta
Grundmur Betong
Stomme Betong
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongpannor
Utv. plåtarbete Lackerad plåt
Uppvärmning Bergvärmepump från IVT (2004)
Övrigt BESIKTNING & UPPMÄTNING:
Fastigheten är besiktigad. Besiktningsprotokollet finns att tillgå hos handläggande fastighetsmäklare.

Fastigheten är uppmätt enligt nuvarande uppmätningsstandard SS21054:2009 till; 223 kvm boarea + 15 kvm biarea i huvudbyggnaden. Därtill ett varmgarage om 37 kvm samt tre stycken friggebodar om totalt 12 kvm. (Taxeringsinformationen från Lantmäteriet är 200 + 52 kvm med en total värdegrundande area om 210 kvm).

Fiber är indraget till fastigheten och delar av elsystemet är anslutet till KNX bus system samt infällda högtalare i tak.

Övriga byggnader

På tomten finns ett fräscht kaklat dubbelgarage med luftvärmepump som uppvärmning. Därtill finns tre stycken bodar för ytterligare praktisk redskapsförvaring, cyklar, sportutrustning etc.
Allmänt om fastigheten
Uppvärmning 36 966 kr/år
V/A 7 772 kr/år
Sotning 600 kr/år
Renhållning 3 970 kr/år
Försäkring 6 196 kr/år
Personer i hushåll 5
Total driftskostnad 55 504 kr/år
Energiförbrukning 32 300 kWh/år
Taxeringskod 220
Taxeringsvärde 4 046 000 kr
Tomt 2538 m² friköpt, trädgårdstomt/naturtomt
Vatten/avlopp

Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp året om.

Servitut etc.

Fastigheten är ansluten med en andel i samfällighet/GA: Björknäs GA:6
med förmån, officialservitut: Utrymme väg
Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld

Bostadsfakta

Adress: Bäcktorpsvägen 49
Område: Björknäs - Saltsjö-Boo
Boendeform: 1 familjs friliggande
Upplåtelseform: Friköpt
Antal rum: 8 varav 5 sovrum
Boarea: 238 m²
Faktisk Uppmätning norm SS2105
Biarea: 38 m²
Tomtareal: 2538 m²
Tillträde: enligt ök.
Pris: 13 900 000 kr Accepterat pris

Budhistorik

Visning

Personliga visningar enligt ök. Vgr. för bokning 0708-794 794

Mäklare

Ansvarig mäklare

David Brännhult
  • David Brännhult
  • Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom

Mobilnummer: 0708-794 794

Assisterande mäklare

Nina Gergils
  • Nina Gergils
  • Reg. Fastighetsmäklare

Mobilnummer: 0706-343600

Fasad baksida
Fasad framsida
Entré
Fasad baksida
Fasad baksida

Estate Fastighetsbyrå AB

  • Östermalmsgatan 28
  • 114 26 Stockholm