Sjöviks Väg 5

Exklusiv 2-plansvilla om 220 kvm i hög standard med 90 kvm stort trädäck, generös hörntomt om 1681 kvm, egen båtplats, sjöbod & del i brygga i ett privat villaområde där natur & vatten skapar ett område i toppklass! Genomgående mkt. påkostande materialval från Nibe, Miele, Ballingslöv mfl. Härliga socialaytor & 4-5 sovrum!

Interiör
Antal rum 6 varav 4 - 5 sovrum
Boarea 220 m²
enligt nybyggnadskarta
Rumsbeskrivning

Nu förmedlas det sista huset på Sjövik-Elfvik! Här ges ett exklusivt tillfälle att flytta in i en nyproducerad villa (anno 2017) på idylliska Sjövik - Elfvik med egen båtplats, gemensamt båthus och fantastiska närområden! Under 2017 har ett exklusivt 2-planshus om totalt 220 kvm fördelat på 6 rum och kök varav 4-5 sovrum uppförts med genomgånde exklusiva materialval, en gedigen byggnadskonstruktion stora trädäckade terrasser och en härlig generös hörntomt på över 1600 kvm.

Idag fördelar sig villans boarea om 220 kvm enligt följande RUMSBESKRIVNING:

ENTRÉPLAN:
Entréplanet är byggt med härliga sociala ytor att trivas och leva i. Kök, matsal och vardagsrum är i öppen planlösning på över 70 kvm för att möjliggöra gemenskap och ge en god kontakt mellan funktionerna. Köksutrustningens standard är hög från Ballingslöv med samtliga vitvaror från Miele och bänkskivor i granit. Stora fönsterpartier och altandörrar ut till det stora trädäcket på tomtens baksida nås både från köket och vardagsrummet. De stora ljusinsläppen bjuder in till ett fint samspel mellan inne- och ute närvaro under sommarhalvåret. Med utgång både från köket och vardagsrummet finner man en c:a 90 kvm stor terrass ut mot den härliga tomtens baksida i sydväst med stora plana lekytor & delvis vacker "berg i dagen". I vardagsrummet finns även en värmande braskamin. På entréplanet återfinns även ett av villans sovrum, ett generöst badrum med dusch samt tvättstugan men tillhörande grovingång.

ÖVRE PLAN:
På husets övre plan finner man ytterligare 3-4 sovrum där master bedroom har ett badrum "en-suite" samt stor garderobsvägg och en Walk-in-closet. De övriga 2-3 sovrummen på övervåningen har tillgång till ytterligare ett badrum med dusch. Vidare är övervåningen utrustad med ett allrum/ vardagsrum om drygt 35 kvm samt stor balkong med vy ner mot tomtens baksida, trädäcket samt utsikt ner mot Kyrkviken. För den som önskar ytterligare sovrum på det övre planet finns möjligheten till detta genom att dela av vardagsrummet.

TOMTEN:
Den generösa tomtytan på över 1 600 kvm medger även plats för en komplementsbyggnad/dubbelgarage om så önskas för upp till 50 kvm. (exempelritningar på garage finns att tillgå om så önskas)

Villan är utrustad med ett elektroniskt styrsystem (KNX) kopplat både till all belysning och till värmesystemet. Systemet är utbyggbart att styra all möjlig elektronik med. Under april månad kommer fastigheten därtill att anslutas till fibernätet. Samtliga strömställarna i huset är från tyska kvalitetsmärket JUNG.

EGEN BÅTPLATS & SJÖBOD
På den privata sjötomten nere vid vattnet har samtliga sju fastigheter i området varsin egen båtplats, därtill har fastighetsägarna del i den gemensamma samfälligheten där sjöboden, den gemensamma bryggan och stranden ingår.

PROJKETETS LEDORD:
Ledordet för hustillverkaren och beställaren, när projektet påbörjades 2016, var att skapa ett drömboende med modern planlösning, härliga sociala ytor med exklusiva materialval för den moderna familjen. 2-plansvillan uppfördes som en sk. totalentreprenad av husföretaget Åsbo hus. Åsbo hus har uppfört 5 av de 6 nya husen på Sjövik Elfvik. Detta hus blir den sista fastigheten som säljs som nyproducerat.

OM SJÖVIK:
Sjövik var fram till 2012 en privatägd fastighet om c:a 23.000 kvm med sjötomt. Området ligger på norra delen av Lidingö, på Elfvikslandet och gränsar i väster och norr mot ett naturreservat med öppna ängar och hagar, en utpräglat lantlig miljö men ändå bara 20 minuter från Stureplan. En plats där man kan vila, inspireras, hämta kraft och njuta av att vara tillsammans med familj och vänner och leva ett aktivt liv. Det finns obegränsade promenadstråk längs med vattnet och i skogen. Vintertid finner man härliga skidspår i närområdet.

Området är mycket "exklusivt" så till vida att Elfvikslandet, enligt Lidingös översiktsplan, ska bevaras som naturreservat/rekreationsområde och inte bebyggas mer. Sjövik är sannolikt det sista området som bebyggs här inom överskådlig framtid.

SÄLJARENS VISION OM OMRÅDET:
Säljarens vision för Sjövik är att med hög arkitektonisk ambition skapa ett samtida, enhetligt och sammanhållet område med många gemensamma nämnare för byggnader och markbehandling. En väl fungerande och vacker enhet. Naturen och det natursköna läget ska värnas och "nära-naturen-boendet" lyftas fram som en av de viktigaste kvaliteterna. Hela området strävar efter att försöka bevara så mycket orörd naturmark som möjligt och skapa lättskötta, men ändå vackra, avstyckade tomter.

BESKRIVNING & TANKEN BAKOM DE SJU HUSEN PÅ SJÖVIK:
Husen kommer exteriört att anpassas efter topografin där terrängen får vara med och forma husen. Exteriören ska hålla ett stramt och säkert formspråk där fastighetens olika huskroppar naturligt påminner om varandra, men inte identiska. En nära och enkel kontakt mellan ute och inne - där det med stora glaspartier/dörrar blir möjligt att öppna upp och ta in naturen som en del av inomhusmiljön. Målsättningen när arkitekten ritade området och tomtindelningen utfördes är att alla sju hus ska ha mer eller mindre sjöglimt ner mot Kyrkviken. Taken blir i princip uteslutande flacka, och utvalda, synliga delar på vissa av husen skall vara täckta med sedumväxter som både är vackert och miljösmart. Husens ytskikt ska vara en kombination av trä och betong och färgerna ska hållas dova/mörka. Inga vita eller starka färger tillåts enligt detaljplanen.

Byggnad
Byggnadstyp 2-plansvilla
Byggnadsår 2017
Grundläggning Betongplatta
Grundmur Betong
Stomme Trä
Fasad Trä (Kebony Furu)
Fönster 3-glas (Elit)
Bjälklag Trä
Tak Papp
Utv. plåtarbete Lackerad plåt (Planja)
Uppvärmning Bergvärme (NIBE Fighter 1255) vattenburen golvvärme
Övrigt Stor altan på det övreplanet om c:a 35 kvm samt en trädäckad terrass på entréplanet om c:a 90 kvm som löper längs husets ena långsida ner mot sjösidan och längs kortsidan. Här finns gott om plats för både flertalet loungemöbler, matbord, grill och krukodlingar.
Allmänt om fastigheten
Uppvärmning 16 000 kr/år
El 12 000 kr/år
Sotning 1 500 kr/år
Renhållning 1 800 kr/år
Försäkring 10 500 kr/år
Personer i hushåll 6
Total driftskostnad 43 800 kr/år
Energiförbrukning 24 000 kWh/år
Taxeringskod 210
Taxeringsvärde 4 769 000 kr
Tomt 1681 m² friköpt, trädgårdstomt/naturtomt
Vatten/avlopp

Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten & avlopp.
Fastigheten är slutbesiktigad och inflyttningsklar. Tillträdet av fastigheten är flexibelt.

Servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Gustafsberg S:1, GA:1
Det finns en gemensamhetsanläggning, där denna fastigheten ingår, som omfattar ett eget strand- och vattenområde. Varje fastighet har genom samfälligheten en egen båtplats, ett eget förråd i gemensam sjöbodslänga samt del i brygga och strand. Samfälligheten har gemensamt beslutat att kostnaden för drift och underhåll skall uppgå till max 5 000 kr/år. År 2017 bestämdes kostnaden för till 2 000 kr/år och fastighet.

Bostadsfakta

Adress: Sjöviks Väg 5
Område: Sjövik - Elfvik
Boendeform: 1 familjs friliggande
Upplåtelseform: Friköpt
Antal rum: 6 varav 4 - 5 sovrum
Boarea: 220 m²
enligt nybyggnadskarta
Tomtareal: 1681 m²
Tillträde: enligt ök.
Pris: 18 900 000 kr som utgångsbud

Budhistorik

Visning

 • sön, 2018-04-22 14:00 - 15:00
  Välkomna på visning!
 • mån, 2018-04-23 18:00 - 18:30
  Omvisning - välkomna!

Mäklare

Ansvarig mäklare

David Brännhult
 • David Brännhult
 • Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom

Mobilnummer: 0708-794 794

Assisterande mäklare

Jens Falkenå
 • Jens Falkenå
 • Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom

Mobilnummer: 0709-610 419

Fasad
Fasad
Fasad
Flygbild - Fasad & Utsikt
Fasad by night

Estate Fastighetsbyrå AB

 • Östermalmsgatan 28
 • 114 26 Stockholm