Sandhamnsgatan 13, 5tr

Med ett luftigt och fritt läge ligger denna ljusa & fint renoverade funkislägenhet om c:a 57 kvm fördelat på 2 ROK, med möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum, till 3 ROK. Lägenheten har stora fönsterytor, generös takhöjd, härlig balkong, badrum med egen tvättmaskin & kök med matplats. Stabil Brf. med god ekonomi!

Interiör
Antal rum 2 + kök
Boarea 57 m²
föreningens info
Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Sandhamnsgatan 13, 5tr och denna välplanerade, yteffektiva funkislägenhet om 57 kvm belägen högt upp i huset med en trivsam balkong med sjöglimt ut mot Värtahamnen och Lidingö. Med en generös takhöjd, vackra golv och ljusa väggar är lägenheten mycket inbjudande och ljus. Planlösningen möjliggör även till att ytterligare ett sovrum kan skapas och därmed få en trerumslägenhet om så önskas. (Se bifogad alternativ planritning för vidare inspiration)

Lägenheten är utrustad med ett stort vardagsrum med utgång till balkong i söderläge, ett fräscht kök med matplats, ett rymligt master bedroom samt ett V/A-stambytt badrum (2000) med egen tvättmaskin. I lägenhetens hall finns gott om avhängningsmöjligheter och flertalet platsbyggda garderober vilket skapar god klädesförvaring. Lägenhetens hörnläge, med fönster i två väderstreck, bidrar till ytterligare ett fint ljusinsläpp in i hela lägenheten.

Med de grönskande träden precis utanför balkongen blir lägenheten fint ostörd och insynsskyddad.
Idag disponeras lägenhetens 57 kvm enligt följande RUMSBESKRIVNING:

--- HALL: Man välkomnas in i en stor möblerbar hall med fint stengolv och vitmålade väggar. I hallen finns både platsbyggda garderober och ett tidstypiskt charmigt serveringsskåp i funkisstil från byggåret 1943. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

--- VARDAGSRUM: Vardagsrummet är rymligt, mycket inbjudande och lägenhetens naturliga samlingspunkt. Här ligger en vacker fiskbensparkett i ek på golvet och väggarna är vitmålade. Rummet är lättmöblerat med gott om plats för både matsalsbord, soffgrupp och läsmöbler. Från vardagsrummet når man den härliga balkongen i söderläge.

--- MASTER BEDROOM: Från vardagsrummet finner man en funktionell passage med två rymliga garderober innan man når lägenhetens master bedroom på vänster hand. Rummet är trivsamt med ett fint ljusinsläpp och gott om plats för både dubbelsäng och arbetshörna om så önskas. Även här ligger det vackra fiskbensgolvet och väggarna är vitmålade.

--- BADRUM: I samband med V/A-stambytet 2000 renoverades badrummet och är fräscht med helkaklade väggar och klinkergolv. I badrummet finns en rymlig duschplats, toalett, handfat, vattenburen handdukstork samt en egen tvättmaskin. För den som önskar badkar istället för dusch finns möjligheterna till detta om man kan göra avkall på egen tvättmaskin. Badrummets fönster bidrar till en ljus och luftig känsla även här.

--- KÖK: Även lägenhetens kök är inbjudande och ljust med vita väggar och ekparkett. Köket erbjuder en full maskinell utrustning med gasspis, elugn, diskmaskin samt ny kyl & frys. Köket har även en generös skåpsförvaring bakom vita släta köksluckor och har fina arbetsytor. För den som önskar förändra lägenhetens planlösning är nuvarande köksplacering ett utmärkt utrymme för ytterligare ett sovrum. Nuvarande kök flyttas då ut i den stora möblerbara hallen.

--- OM NÄROMRÅDET: Området Ladugårdsgärde, i dagligt tal kallat Gärdet, har kommit att kännetecknas av dess öppna grönska med närhet till både natur, stora strövområden, lekplatser och stadspuls. Här bor man med närhet till allt! Från lägenheten har man bra kommunikationer med både tunnelbana och bussförbindelser precis utanför huset. Det är även nära till välsorterade ICA Gärdet samt stora ICA Värtan nere invid Värtahamnen. Längs hela Värtavägen ner till Fältöversten finner man flera bra restauranger. Från lägenheten har man enbart en kort promenad till vackra Tessinparken, Gärdets sportfält eller ut på Djurgården. Med en promenad på c:a 10 minuter finner ni Fältöversten med dess rika utbud av välsorterade affärer, restauranger och utmärkta kommunikationer.

Med cykel cyklar man ner till Stureplan på under 10 minuter och både träningsanläggningarna Friskis & Svettis samt SATS Gärdet ligger inom ett stenkast från lägenheten.

Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 5 av 7
Ekonomi Andelstal 2,3 %
Avgift 3,753 kr/mån inkl. VA, värme & Kabel TV (Comhem)
Tillträde enligt ök.
Allmänt

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett vindsförråd.

TVÄTTSTUGOR OCH GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns det en tvättstuga i markplan bestående av två tvättmaskiner, en torktumlare, två stycken torkskåp, ett torkrum samt en mangel.

CYKELRUM:
Föreningen har även tillgång till ett stort cykelrum som nås lättillgängligt från föreningens gård.

KABEL-TV & BREDBAND:
Föreningen är ansluten till Com Hems Kabel-TV nät. Från Com Hem har man tillgång både till TV, IP-telefoni och bredband. Analogt basutbud från Com Hem ingår i månadsavgiften. Föreningen är även ansluten till fibernätet via Ownit. Kostnad för fiberuppkopplingen 100/100 Mbits är fn. från 189 kr/mån.

PARKERING:
Boendeparkering "Östermalm" (Ö) gäller i området. På denna del av Gärdet upplevs det betydligt enklare att hitta parkeringsplatser än vid den nedre delen av Gärdet vid Valhallavägen. Boendeparkering ansökes om via Stockholms Stads gatukontor och kostar fn. 1100 kr/mån eller 75 kr/dygn.

ANTAL TRAPPOR:
Lägenheten är belägen fem trappor upp i huset av totalt 7 våningar samt en suterrängvåning. Hiss finns i huset.

Byggnad
Byggnadstyp Flerbostadshus/ Bostadsrättsfastighet
Byggnadsår 1943
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Förening
Namn Brf. Oporto 1
Allmänt OM BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN:
Brf. Oporto 1 är en stabil & mycket välskött bostadsrättsförening som äger och förvaltar fastigheten Stockholm Oporto 1 på Sandhamnsgatan 13. Marken är friköpt av föreningen. Bostadshuset uppfördes 1943 och bostadsrättsföreningen bildades 2007. Föreningen innefattar idag 44 stycken bostadsrätter, en bostadsrättslokal (45 kvm) samt en hyresrättslokal (179 kvm). Den totala ytan är 2576 kvm varav 2353 utgör lägenhetsyta och 224 kvm lokalyta. Lägenhetsfördeningen är enligt den ekonomiska planen 14 stycken 1ROK, 7 stycken 2ROK, 20 stycken 3ROK och en 5ROK. Föreningen taxeras som en sk. äkta bostadsrättförening. Juridisk person godkäns EJ som ägare av lägenheten.

FÖRENINGENS EKONOMI:
Brf. Oporto 1´s ekonomi bedöms som stabil och god. Under 2010 gjorde föreningen ett positivt resultat på 10 238 kronor efter avskrivningar, vilket innebär ett positivt kassaflöde på över 450 000 kronor! Avgifterna i föreningen har varit oförändrade sedan 2013 och under 2017 planerar inte föreningen någon avgiftsförändring. Föreningens totala lån utgör 17 477 000 kronor, vilket motsvarar mindre än 7 500 kr/kvm bostadsyta. Föreningen har en god likviditet med över 880 000 kr i kassan per 2016-12-31. Därtill har föreningen amorterat av 196 000 kronor hittills under 2017.

UNDERHÅLL OCH REPARATIONER:
Föreningen genomför kontinuerligt underhåll och reparationer på fastigheten. V/A-stammar och el-stigare byttes ut under 1999-2000. Därefter har stammarna spolats 2011 och en ny elcentral har bytts ut samma år. 2011 installerades även fiberanslutning till samtliga lägenheter och taket renoverades. År 2015 renoverades värmecentralen med nya pumpar och grundlig genomgång.

Under 2015 och 2016 har utredningar och förberedande arbeten för bygglovsansökan avseende renovering av fasad, fönster och balkonger genomförts. Under 2016 fick föreningen bygglov från Stadsbyggnadskontoret beträffande fasad, nya fönster och nya balkonger. Ny vindslägenhet och lägenheter på nedre plan samt utbyte av hiss. Inga beslut är dock än tagna i föreningen om att påbörja byggnationen.

MER INFORMATION:
För mer information se gärna föreningens årsredovisning. Föreningen har även en egen hemsida som nås via: www.oporto1.se

Bostadsfakta

Adress: Sandhamnsgatan 13, 5tr
Område: Gärdet
Boendeform: Lägenhet
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal rum: 2 + kök
Boarea: 57 m²
föreningens info
Våning: 5 av 7, hiss finns
Tillträde: enligt ök.
Avgift: 3,753 kr/mån inkl. VA, värme & Kabel TV (Comhem)
Pris: 3 795 000 kr som utgångspris

Budhistorik

Visning

 • sön, 2017-08-20 13:00 - 13:45
  Välkommen på visning!
 • mån, 2017-08-21 18:00 - 18:30
  Omvisning - välkommen!

Mäklare

Ansvarig mäklare

David Brännhult
 • David Brännhult
 • Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom

Mobilnummer: 0708-794 794

Assisterande mäklare

Jens Falkenå
 • Jens Falkenå
 • Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom

Mobilnummer: 0709-610 419

Vardagsrum
Balkong
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum

Estate Fastighetsbyrå AB

 • Östermalmsgatan 28
 • 114 26 Stockholm