Skeppargatan 67

VISNINGARNA INSTÄLLDA! LÄGENHETEN ÄR SÅLD! Med ett högt och fritt läge ligger denna totalrenoverade hörn 3:a om 77,5 kvm i populära bostadsrättsföreningen Kasernberget 1, känd för sin goda ekonomi, låga avgifter & vackra innergård. Samtliga av lägenhetens ytskikt renoverades 2009.

Interiör
Antal rum 3 + kök
Boarea 77.5 m²
föreningens info
Rumsbeskrivning

På Skeppargatan 67, 5tr finner du denna mycket väldisponerade lägenhet om 77,5 kvm som fördelar sig på 3 rum och kök varav 2 rymliga sovrum, stort kök med matplats för hela familjen, härlig balkong i väster, helkaklat påkostat badrum med badkar och egen tvättpelare, ljust vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot Skeppargatans återvändsrondell.

Lägenheten har en genomgående planlösning med fönster i tre väderstreck, öster, söder och väster vilket skapar en ljus och luftig känsla i hela lägenheten. Idag disponeras lägenheten enligt följande rumsbeskrivning:

RUMSBESKRIVNING:
--- Hall: Man välkomnas in i en rymlig hall med platsbyggda Lumi garderober med god klädes- och skoförvaring bakom skjutdörrar i ek från golv till tak. Väggarna i hallen, liksom samtliga väggar i hela lägenheten, är bredspacklade och målade i en modern ljusgrå nyans. På golvet ligger ett 2-stavs mattlackat ekparkettgolv från Kährs (15 mm slipbart). Detta golv återfinns även i lägenhetens båda sovrum, kök och vardagsrum. Hallen förbinder lägenhetens ena sovrum, kök, badrum och vardagsrum på ett naturligt och mycket hemtrevligt sätt.

--- Kök: Köket totalrenoverades 2009 med vita högblanka köksskåp med mycket goda förvaringsmöjligheter, bra arbetsytor, integrerad kyl/frys och diskmaskin, induktionshäll, rostfri varmluftsugn och microvågsugn. Bänkskivan är vit med en modern borstad metallkant, som ger en snygg kontrast till de vita högblanka köksskåpen och det grå kaklet, som sitter på väggen mellan bänkskivan och överskåpen. Vid köksfönstret finner man kökets tilltagna matplats med plats för 4-6 personer.

--- Balkong: Från köket kommer man ut på den härliga och rymliga balkong i västerläge. Här njuter man av det höga insynsskyddade läget med vy:n ner med den grönskande, barnvänliga innergården. Här finns plats för både trädgårdsmöbler och blomgrupper. På balkonggolvet ligger ett fint trallgolv från Delta.

--- Sovrum 2: I anslutning till köket ligger ett av lägenhetens två sovrum. Idag används detta rymliga sovrum som barnrum. Sovrummet har fönster ut mot innergården där ena långväggen är tapetserad med fondtapeten Perroquet från exklusiva Nina Campbell. Sovrummet har, enligt originalplanlösningen, ingång både från köket och från hallen.

--- Badrum: Lägenhetens badrum är rymligt och mycket inbjudande med helkaklade väggar i Stonehenge Mosaik om 30x30 cm. På golvet ligger 10x10 cm bruna "Lounge silver" klinkers med golvvärme. I taket sitter infällda spotlights på dimmers. Badrummets inredning är av hög kvalitet med bl. a. en vattenburen handdukstork från Svedbergs, badkar och toalett från Gustavsberg, tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt en vägghängd kommod från Vedum med handfat. Blandarna kommer från Tapwells Level serie.

--- Klädkammare: Mitt emot badrummet ligger lägenhetens mycket praktiska och strategiskt placerade klädkammare. Här finns bra plats för familjens samlade garderob i ett ordnat förvaringssystem.

--- Vardagsrum: Vardagsrummet, som ligger i motsatta änden från köket, är ljus och luftigt med fönster i två väderstreck. Stora dubbelfönster ut mot Skeppargatan med låga fönsterbänkar i klassiskt 60- 70-tals manér skapar ett ökat ljusinsläpp in i rummet. Rummet har plats för både soffgrupp och arbetshörna om så önskas.

--- Master bedroom/Sovrum 1: I anslutning till vardagsrummet finner man lägenhetens andra sovrum. Även detta rum har fondtapeten Perroquet Nina Campbell uppsatt på ena väggen, de övriga väggarna är bredspacklade och målade. Sovrummet har fönster ut mot Skeppargatan.

I samband med renoveringen 2009 målades även samtliga tak och snickerier om. Även elen renoverades med nya elkontakter, dimmers och strömbrytare. Ny elcentral med automatsäkringar installerades tillsammans med jordfelsbrytare och nytt kablage för jordning av lägenheten. Hela renoveringen är fackmannamässigt utförd med samtliga godkända och behöriga intyg för både våtrum och el.

OM NÄROMRÅDET
Mycket attraktivt lugnt och centralt läge. Endast någon minuts promenad till Karlaplan och Fältöversten med full service och ett stort utbud av affärer. Härliga strövområden på Gärdet och Djurgården. Mycket goda kommunikationer med bussar och T-bana Karlaplan.

Lägenhet
Upplåtelseform Bostadsrätt
Våning 5 av 6
Avgift 2,273 kr/mån inkl värme & VA och den fasta avg. för el
Tillträde enligt ök.
Allmänt

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett källarförråd.

TVÄTTSTUGOR OCH GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns det fyra bokningsbara tvättstugor och två drop-in tvättstugor, barnvagnsrum, cykelförråd, pingisrum, samlingslokal, grovsoprum och återvinningsstation som står till förfogande för föreningens medlemmar.

KABEL-TV & BREDBAND:
Föreningen är ansluten till Com Hems Kabel-TV nät. För bredband har föreningen har ett avtal slutet med Bredbandsbolaget.

PARKERING OCH GARAGE:
Föreningen innehar 181 garageplatser och 5 MC-platser. Garaget kostar 600 kronor/månad för bil och 400 kr/månad för MC. Till garageplatserna råder separat kö

Byggnad
Byggnadstyp Flerbostadshus/ Bostadsrättsfastighet
Byggnadsår 1974
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme (ny undercentral 2011)
Förening
Namn HSB:s i Stockholm Brf. Kasernberget
Allmänt OM BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN:
HSB:s Bostadsrättsförening Kasernberget i Stockholm är en mycket välskött stor förening med totalt 203 stycken bostadsrättslägenheter, 7 affärs- och kontorslokaler med hyresrätt, 1 förskola samt 181 garageplatser och 5 st MC platser. Föreningen bildades 1970 och påbörjade sin förvaltning av byggnaderna i samband med att de uppfördes 1974. Idag förvaltar föreningen tomträtten Kasernberget 1 med dess byggnader där den totala bostadsytan är 16 425 kvm och den totala lokalytan, exklusive garageplatserna, är 1424 kvm. Samtliga av föreningens lokaler är uthyrda. HSB Brf Kasernberget taxeras som en sk. äkta bostadsrättsförening. Under 2011 antog föreningen nya stadgar som anpassades bättre till gällande bostadsrättslag.

FÖRENINGENS EKONOMI:
Föreningens ekonomi är enligt den senaste årsredovisning fortsatt stark. Föreningen har mycket låga lån i förhållande till sin storlek med endast c:a 18,9 miljoner i lån totalt med en genomsnittsränta om 2,67%. Amortering av lånen sker med 283 000 kr/år. Årsavgifterna i föreningen är låga, i genomsnitt 352 kr per kvadratmeter lägenhetsyta och år inklusive värme och vatten. Årsavgifterna höjdes med 5% under året. Avgiftshöjningen är till största delen hänförlig till höjningen av tomträttsavgälden.

UNDERHÅLL OCH REPARATIONER:
Föreningen underhåller sin fastighet väl. Under 2011 har en ny undercentral till fjärrvärmen installerats, garagets tak har renoverats, nya tvättmaskiner har installerats i en av tvättstugorna och övriga gemensamhetsutrymmen så som snickarrum, pingisrum och ett övernattningsrum har gjorts i ordning.

I årsredovisningen från 2014 går att läsa att pga. fastighetens ålder kommer följande renoveringsarbeten att vara erforderliga inom 2-15 år;
- Byte av avloppsstammar och vattenledningar
- Översyn av fasad fogar
- Belysning i garaget
- Tätning och översyn av gårdsisolering ovanför garaget
Vad det gäller V/A stammarna är en arbetsgrupp tillsatt och HSB konsult är kontrakterad av att upphandla och ta fram förslag till V/A-stambytet med tidsplan etc. Förslaget är att samtliga V/A-stammar inkl. badrum skall påbörja sitt byte under Q2 2017. Informationskvällar och en extra föreningsstämma skall besluta om ett V/A stambyte skall äga rum eller inte under juni 2016. Än så länge finns inget beslut fattat, men med hänsyn till V/A-stammarnas skick och standard anser föreningens styrelse att de behöver bytas.

Föreningen förvaltas av HSB Stockholm i såväl ekonomisk- som teknisk förvaltning. Föreningen klassas som en äkta bostadsrättsföreningen där juridiskperson ej accepteras som medlem.

MER INFORMATION:
För mer information se gärna föreningens årsredovisning. Föreningen har även en mycket bra och informativrik hemsida som nås via:
http://www.hsb.se/stockholm/kasernberget

Bostadsfakta

Adress: Skeppargatan 67
Område: Östermalm/Gärdet
Boendeform: Lägenhet
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Antal rum: 3 + kök
Boarea: 77.5 m²
föreningens info
Våning: 5 av 6, hiss finns
Tillträde: enligt ök.
Avgift: 2,273 kr/mån inkl värme & VA och den fasta avg. för el
Pris:

Budhistorik

Visning

SÅLD INNAN VISNING! - VISNINGARNA INSTÄLLDA!

Mäklare

Ansvarig mäklare

David Brännhult
  • David Brännhult
  • Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom

Mobilnummer: 0708-794 794

Assisterande mäklare

Jens Falkenå
  • Jens Falkenå
  • Reg. Fastighetsmäklare/ Civilekonom

Mobilnummer: 0709-610 419

Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Vardagsrum
Kök

Estate Fastighetsbyrå AB

  • Karlavägen 18
  • 114 31 Stockholm